رضا فکرازاد در تاریخ ۲۸/۱۱/۱۳۴۵ در شهر ارومیه از استان اذربایجان غربی متولد شد. دوره دبیرستان را در دبیرستان طالقانی ارومیه سپری کرده و فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی عمومی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۷۶ و تخصصی پریودنتولوژی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال ۱۳۸۲ میباشد. فلوشیپ لیزر در دندانپزشکی خود را از دانشگاه آخن–تهران در سال ۱۳۹۱ اخذ کرده است. دورهای کوتاه مدت لیزر در دندانپزشکی و پزشکی را از دانشگاه های سوئد، لندن، یورکشایر انگلستان و انستیتو گرتسن مسکو سپری کرده است. از سال ۱۳۷۵ فعالیتهای خود را در فیلد لیزر در دندانپزشکی را با انجام اولین پایان نامه پژوهشی بالینی لیزر در دندانپزشکی کشور دربیماران افتی را با اولین لیزر Nd:YAG وارد شده به کشور در دانشگاه تهران به راهنمایی پروفسور بن هتیت ازکشور لوکسامبورگ و خانم دکتر شهین جعفری شروع کرده و در طی ۲۰ سال گذشته فعالیتهای زیر در عرصه لیزر در دندانپزشکی را بعمل اورده است:
فکر ازاد هم اکنون جزو هیئت تحریریه ژورنالهای زیر میباشد:
ضمنا ایشان داور تمامی معتبر ترین ژورنالهای بین المللی لیزر در پزشکی ( ۴ ژورنال) و ۵ ژورنال بین اامللی دندانپزشکی و پزشکی دیگر و همچنین ۵ ژورنال انگلیسی و فارسی زبان داخلی میباشد.
ایشان جزو هیئت موسسین بخش لیزر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی در سال ۸۲ بوده و به مدت ۸ سال از سال ۱۳۸۲ الی ۱۳۹۰ مشاور تحقیقات لیزر در دندانپزشکی درپایان نامه ها و طرحهای تحقیقاتی دانشکده فوق فعالیت کرده است. همچنین از سال ۱۳۹۰ نیز همزمان با تاسیس اولین مرکز تحقیقات لیزر در دندانپزشکی جهت تثبیت مرکز تحقیقات فوق با سمت جانشین رئیس مرکز تحقیقات تا سال ۱۳۹۲ و همچنین استاد راهنما و مشاور در راهنمایی پایان نامه ها و طرحهای تحقیقاتی فعالیت داشته است. در ضمن سه سال نیز عضو شورای پژوهشی مرکز تحقیقات فوق و همچنین عضو مرکز تحقیقات دندانپزشکی دانشکده دندانپزشکی تهران از سال ۱۳۹۰ میباشد.همچنین جزو هیئت موسس دومین مرکز تحقیقات لیزر در دندانپزشکی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ازاد اسلامی واحد خوراسگان اصفهان در سال ۹۳ میباشد.یک سال نیز ایشان جزو مدرسین مرکز تحقیقات پلاسمای دانشگاه ازاد اسلامی واحد تهران مرکز در سال ۱۳۸۸ بوده است.
در ضمن ایشان عضو داوران طرحهای تحقیقاتی صندوق حمایت از پژوهشگران ریاست جمهوری از سال ۱۳۸۷ و همچنین پژوهشکده رویان از سال ۱۳۸۸ میباشد.
در حال حاضر همکاری نزدیک با ۸ دانشکده دندانپزشکی سراسر کشور در امر تدوین پروژه های تحقیقاتی و پایان نامه های دانشجویی و رزیدنتی داشته و با مراکز تحقیقاتی معتبری چون سازمان انرزی اتمی – پژوهشگاه اپتیک و لیزر ؛ مرکز ملی علوم وفنون لیزر ایران ؛ پژوهشگاه رویان ؛ مرکز تحقیقات کاربردهای لیزر در پزشکی دانشگاه شهید بهشتی (شهدای تجریش) ؛ پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید بهشتی ودپارتمان بیولوژی و میکروبیولوژی دانشگاه تربیت مدرس وبخش بیولوژی و میکروبشناسی انستیتو پاستور ایران وبنیاد ملی نخبگان ایران
همچنین مراکز تحقیقاتی معتبر بین الملی در کشورهای : امریکا(ول من سنترهاروارد ؛ بوفالو – ان وای یو نیویورک – ان ای اچ )-توکیو و ناگویا ژاپن – افریقای جنوبی (ژوهانسبورگ)- سوئد – برگن نروژ – سیدنی استرالیا- آخن المان- سائوپولو برزیل – پارما ایتالیا – پلی تکنیک بوخارست رومانی – نیس فرانسه – بروکسل بلژیک-یورکشایر و لندن (یو سی ال )انگلستان – آکادمی علوم روسیه مرکز تحقیقات لیزر و دانشکده دندانپزشکی سنگاپور
فکرآزاد به عنوان استاد راهنما و مشاور در ۸۲ پایان نامه دکتری دندانپزشکی و ۱۸ دکتری تخصصی و یک فوق لیسانس متالوژی و دو لیسانس فیزیک اتمی از ۱۸ دانشگاه سراسر کشور فعالیت داشته است.
فکرآزاد یک فصل در کتاب Contemporary Orthodontics در سال ۲۰۱۱ و یک فصل در کتاب Oral Laserology در سال ۲۰۱۵ در ایتالیا و دو فصل در باب لیزر (در درمان حساسیتهای دندانی با لیزر و پیشگیری پوسیدگی با لیزر) در کتاب WFLD-Laser Book در سال ۲۰۱۶ و دو فصل در کتاب تهیه شده در دانشگاه پلی تکنیک بخارست (در باب ترکیبی درمانی لیزر و نانوپارتیکل در کنترل سرطان و بیماریهای عفونی) در سال ۲۰۱۶-به زبان انگلیسی به رشته تحریر درآورده و همچنین تالیف دو کتاب به زبان فارسی (کاربردهای کلینیکی لیزرهای کم توان – طب کار در لابراتوارهای پروتز) و یک فصل از کتاب ایمپلنتولوژی در زمینه لیزر در ایمپلونتولوژی و نویسنده یک فصل از کتاب مرجع پریودنتولوژِی دبیر خانه شورای اموزش دندانپزشکی و تخصی سال ۱۳۹۴را در کارنامه خود دارد.
فکرآزاد ۷۲ مقاله پذیرفته و چاپ شده در ژورنالهای انگلیسی زبان ایندکس شده در (ISI,Pubmed) داشته و ۱۵ مقاله در ژورنالهای دارای رتبه علمی پژوهشی فارسی زبان داخلی دارد.
وی ۱۳۲ پرزنتیشن در قالب سخنرانی و پوستر در کنگره های بین المللی در ۱۹ کشور جهان داشته که در پنج مورد به عنوان سخنران دعوتی حضور داشته است. همچنین ۱۹۳ پرزنتیشن در قالب سخنرانی و پوستر در کنگره های داخلی دارد. البته در اکثر این پانلها به عنوان هئیت رئیسه پانل به طور مستقیم نیز حضور داشته است.در ضمن ایشان بیش از ۶۴ کارگاه لیزر در دندانپزشکی و پزشکی در اکثر دانشکده های دندانپزشکی کشور (تهران؛شهید بهشتی؛آزاد؛اصفهان؛ شیراز؛تبریز؛مشهد؛یزد؛همدان؛ارومیه؛خوارسگان؛رشت؛بندرعباس؛چابهار)در طول ۱۲ سال برگزار کرده است.
فکرآزاد محقق برتر در حوضه دندانپزشکی در نوزدهمین جشنواره رازی سال ۹۲ انتخاب گردیده و از مقام محترم ریاست جمهوری و وزیر بهداشت و رئیس بنیاد ملی نخبگان و رئیس بنیاد تحقیقاتی کشورهای اسلامی لوح تقدیر دریافت کرده است .ضمنا به جهت فعالیتهای تاثیر گذار در رشته دندانپزشکی در سال نود و چهار فلوشیپ افتخاری کالج بین المللی دندانپزشکی (International College of Dentistry -ICD) که مرکز ان در کشور امریکا میباشد به ایشان اعطا شده است.
همچنین دو بار در سالهای ۹۰ و ۹۲ به عنوان محقق برتر دانشگاه علوم پزشکی ارتش انتخاب شده اند. همچنین از طرف بنیاد بین المللی (International Biographical Center/Cambridge UK-IBC) در سال ۲۰۱۱ به عنوانLeading Health Professionals of the World انتخاب شدند.
همچنین ایشان حائز رتبه اول در جشنواره اموزشی شهید مطهری دانشگاه آجا درسال ۱۳۹۴ گردیده اند.
فکرآزاد در جشنواره های ۸؛۱۲؛۱۳,۱۴ سراسری دندانپزشکی شهید احمد هدایت در سالهای ۸۸،۹۲،۹۳،۹۴ مفتخر به اخذ شش رتبه برتر شده اند ( ۴ رتبه اول ،۲ رتبه دوم).
در سال ۲۰۱۴ پوستر ایشان در کنگره بین المللی انجمن جهانی لیزر تراپی (WALT) در آرلینگتن امریکا به عنوان پوستر برتر انتخاب شده است. ضمنا در سال ۱۳۸۳ در کنگره آکادمی پریودنتولوژی ایران به عنوان ارائه کننده بهترین سخنرانی و نهایتا ایشان در سومین کنگره دانشجویی دندانپزشکی به سال ۱۳۷۴ به عنوان سخنران برتر انتخاب شدند.
درحال حاضر ایشان رتبه دانشیاری داشته و به مدت ۸ سال است که بعنوان معاونت تحقیقات و فناوری دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش مشغول به فعالیت میباشند. ضمنا ایشان عضو کمیته راهبردی شبکه ملی تحقیقات لیزر در پزشکی وزارت بهداشت و درمان از سال ۱۳۹۱ بوده و همچنیین موسس و رئیس مرکز تحقیقات لیزر در علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش از سال ۱۳۹۱ میباشد و بیشتر جهت توسعه این مرکز و همچنین در موقعیت رئیسی انجمن پزشکی لیزری ایران مشغول به فعالیت میباشند.
عمده فعالیتهای پژوهشی ایشان متمرکز در زمینه فتو مدیسین و اثرات فتوبیومدلیشن در همراهی با سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای پزشکی و دندانپزشکی و همچنین فتو دینامیک تراپی و ترکیبی درمانی لیزر و نانوپارتیکل در حوضه تشخیص و درمان سرطان و درمانهای پشتیبانی این بیماری و همچنین کنترل بیماریهای عفونی با روش انتی باکتریال فتودینامیک تراپی میباشد.