به گزارش ایسنا، دکتر محمد اعتضاد رضوی ضمن استناد به رأی صادره در ۲۷۲ شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اظهار کرد: براساسدرخواست و ظرفیتهای آموزشی دانشگاه و تصویب شورای مذکور، از سال تحصیلی آینده رشته مهندسی بافت با ظرفیت پذیرش دو دانشجو در یک دوره، به رشتههای دوره دکتری دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزوده میشود.
وی تصریح کرد: از استراتژیهای اجرایی این برنامه آیندهنگر بودن رشته مهندسی بافت با هدف تولید فرآوردههای مؤثر در ترمیم بافت و جایگزینی سلولها مبتنی بر نیازهای ملی و منطقهای است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: مهندسی بافت از رشتههای بین رشتهای است که دانش آموختگان ضمن آشنایی با ساختمان بافتها، قادر به انجام فعالیتهای مختلف در قلمرو مربوط به ایجاد جایگزینهای زنده برای بافتها با استفاده از سلولهای زنده و زیست مواد (Biomaterials) است.
وی بیان کرد: اکثر شرکتهای فعال در زمینه مهندسی بافت و پژوهشهای انجام شده در این خصوص، در کشورهایی مانند کانادا، آمریکا، انگلستان، آلمان، فرانسه، اسپانیا، پرتقال، لهستان، هلند، سوئیس، ترکیه، ژاپن و استرالیا دایر است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اعتضاد رضوی افزود: در چند سال اخیر، ایران فعالیتهای متعددی توسط گروههای مختلف دانشگاهی دارای گرایشهای علوم تشریحی و سلولهای بنیادی، بیوتکنولوژی، سلولی و مولکولی، جراحان ارتوپد، سروگردن، پلاستیک، مغز و اعصاب، گوارش و نیز محققین بیومواد و نساجی که هم در دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی و هم در مراکز تحقیقاتی فنی و صنعتی اشتغال دارند، به انجام رسیده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز با هدف تأمین و تربیت نیروی انسانی متخصص جهت ارتقا سطح پژوهش و آموزش در زمینه مهندسی بافت اقدام به تدوین و اجرای برنامه مهندسی بافت و افزودن این رشته در بین رشتههای تخصصی خود نموده است.