Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

استفاده از لیزر با پالس های بسیار کوتاه در حوزه فرآوری ماکروسکوپی

نشست خبری ریاست مرکز در راستای تبیین اهداف و فعالیتهای گذشته و جاری مرکز با حضور خبرگزاری های مختلف داخلی و خارجی و مطبوعات در محل باشگاه خبرنگاران معاونت امور مطبوعاتی وزارت ارشاد برگزار گردید.
در ابتدای جلسه تاریخچه کوتاهی ازورود فناوری لیزر به ایران بیان شد. اینکه در طی سالها تلاش در سطوح مختلف، توسط دانشگاهها و همچنین مراکز تحقیقاتی چون “مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران” فناوری لیزر به عنوان یکی از فناوری های نوین درعرصه های مختلف بخصوص صنعت و پزشکی معرفی شد.  در این راستا مرکز ملی لیزر فعالیت خود را از سال ۱۳۸۳ آغاز نموده و همسو باتوسعه این فناوری در سطح جهان به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است. وجود نیروی انسانی متخصص و زیرساختهای اساسی طراحی و ساخت انواع لیزر در این مرکز باعث بوجود آمدن امکانات و ارائه محصولات، متناسب با نیازمندی های کشور شده است. برای معرفی توانمندی های مرکز و ایجاد تعاملات هرچه بیشتر با صنایع مختلف کشور، مرکز ملی لیزر ایران اقدام به برگزاری نمایشگاه هایی در بازه های زمانی ۵ ساله نموده است، که از جمله آنها می توان به برگزاری اولین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی لیزر در سال ۸۸ اشاره کرد. این نمایشگاه به طور اختصاصی در زمینه فناوری لیزر بود، و مورد استقبال نخبگان و فعلان صنعت کشور و همچنین مقامات لشگری و کشوری قرار گرفت. در ادامه این روند، دومین نمایشگاه دستاوردهای مرکز ملی لیزر در سطحی وسیع‌تر و پر بارتر با ارائه محصولات بروز در سال ۹۳ برگزار گردید. بازخوردهای برگزاری این نمایشگاه‌ها و دریافت درخواستهای متعدد و مختلف از جامعه علمی و صنعتی کشور در دوره های زمانی پس از برگزاری نمایشگاهها نشان داد که اولاً فناوری لیزر بهعنوان یک فناوری کاربردی و موثر می‌تواند نیازهای بخش‌های مختلفی از صنایع کشور را برطرف کند ثانیاً محیا شدن بستر لازم برای بومی‌سازی و امکان ایجاد رقابت برای خودکفایی و کاهش واردات محصولات لیزری بیش از پیش مورد نیاز است. تحلیل اطلاعات و تقاضای بالقوه جامعه علمی و صنعتی کشور، مدیران مرکز ملی لیزر را بر آن داشت تا در نمایشگاه بین المللی صنعت در سال ۹۷ حضور پر رنگ و موثری داشته باشد. شرکت در این نمایشگاه منجر به همکاری‌های رسمی با مراکز صنعتی بزرگ و متوسط کشور گردید.
در قسمت دیگری از این نشست خبری ریاست مرکز برخی از کاربردهای لیزر در صنعت همانند جوش و برش، پوشش دهی و سخت کاری لیزری را مورد بحث و بررسی قراردادند و برخی از محصولات مرکز را معرفی کردند. در همین راستا مزایای لیزر در دستیابی به سرعت و دقت بیشتر در مقایسه با روش‌های سنتی تبیین گردید. بعنوان مثال جوش لیزری فلزات ناهم جنس و با ضخامتهای مختلف از جمله توانایی‌های لیزر است که قبل ازآن با روش سنتی میسر نبوده و می‌توان گفت که برای اولین بار جوش لیزری در این سطح در مقیاس صنعتی و نیمه صنعتی ارائه گردیده است. امکان اصلاح و تعمیر قطعات مکانیکی تخریب شده با فناوری پوشش دهی لیزری و همچنین سخت کاری لیزری فلزات برای بالا بردن استحکام در برابر فرسایش که بخصوص در افزایش عمر قالبهای صنعتی تا سه برابر استفاده می شوداز دیگر کاربردهای برجسته لیزر در حوزه صنایع سنگین و خاص مطرح گردید.
خاطر نشان گردید در گذشته با توجه به عدم دسترسی به این فناوری ها و محصولات لیزری مرتبط با آن، قطعات حساس که نیاز به فرآوری های مذکور داشتند با صرف هزینه زیاد ارزی و زمانی به کشورهای خارجی معدود ارسال می‌گردید. اما هم اکنون قابلیت انجام این فرآیندها در داخل کشور میسر شده است.
از دیگر موضوعات اصلی که در این نشست به آن اشاره شد اطلاع رسانی و معرفی برگزاری سومین نمایشگاه بین المللی لیزر و فوتونیک در آبان ماه سال جاری ( ۱۸ الی ۲۱ ) بود. وسعت این نمایشگاه در حدود ۱۵ هزار متر مربع است که با حضور شرکت های داخلی و خارجی و هچنین دانشگاه‌ها و شرکت های نوپای دانش بنیان برگزار خواهد شد. در این رابطه ریاست مرکز از تمامی شرکت ها، ارگان ها، صنایع مرتبط با لیزر و جامعه پزشکی دعوت نمودند که در این نمایشگاه شرکت و حضور فعالی داشته باشند.
معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری همچون گذشته در خصوص توسعه فناوری لیزر و حمایت از شرکت های نوپا و دانش بنیان در زمینه لیزر سهم بسزایی داشته است و در این نمایشگاه نیز ارائه  تسهیلات ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی به شرکت های دانش بنیان در این نمایشگاه صورت خواهد گرفت. همین امر قدردانی ریاست مرکز از توجه ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت‌های کامل از صنعت لیزر را به همراه داشت.
در ادامه، خبرنگاران حاضر، از فرصت پیش آمده برای طرح سوالات مختلف استفاده نموده و ریاست مرکز به تشریح، پاسخگوی سوالات بودند.از جمله سوالات مطرح شده امکان صادرات دستگاههای ساخت داخل بودکه در پاسخ، ریاست مرکز هدف گذاری فعلی مرکز ملی لیزر را تامین و جوابگویی نیاز داخل مطرح کردند.همچنین در جواب به سوالی در خصوص همکاری مشترک با شرکت های خارجی، ریاست مرکز ملی لیزر تعامل و همکاری علمی با شرکت های آلمانی که در حال حاضر در حال انجام است را عنوان کردند. همچنین بیان گردید که تلاش می شود تا با ایجاد منافع مشترک در جهت جذب شرکتهای خارجی، تبادلات بیشتری صورت پذیرد و در همین راستا  مرکز لیزر با چندین شرکت خارجی تبادلات تجاری و علمی برقرارکرده است.
امید است با استمرار این حرکت‌ها و هم‌افزایی بیشتر در بین دست اندرکاران حوزه لیزر، شاهد پیشرفت روز افزون و استقلال علمی و فنی کشور عزیزمان در این حوزه باشیم.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.