فن آوری های نوظهور فن آوری هایی هستند که توسعه ، برنامه های کاربردی یا هر دو هنوز هم تا حد زیادی غیرقابل تحقق است ، به گونه ای که از لحاظ پیش زمینه ای از عدم وجود یا گمنامی به صورت برجسته ای در معرض دید قرار می گیرند. این فن آوری ها جدید هستند ، مانند برنامه های مختلف بیوتکنولوژی از جمله ژن درمانی (که مربوط به سال 1990 می باشد اما حتی امروزه پتانسیل توسعه نیافته زیادی دارند). فن آوری های نوظهور اغلب به عنوان توانایی تغییر وضع موجود درک می شوند.
فن آوری های نوظهور با تازگی رادیکال (در کاربرد حتی اگر در اصل نباشد) ، رشد نسبتاً سریع ، انسجام ، تأثیر برجسته و عدم اطمینان و ابهام مشخص می شوند. به عبارت دیگر ، یک فناوری نوظهور را می توان به عنوان "یک فناوری کاملاً رمان و با رشدی نسبتاً سریع توصیف کرد که با درجه خاصی از انسجام با گذشت زمان و با پتانسیل انجام تأثیر قابل توجهی در حوزه (های) اقتصادی-اجتماعی که تعریف شده است تعریف می شود. مشاهده شده از نظر ترکیب بازیگران ، نهادها و الگوهای تعامل بین این افراد ، همراه با فرآیندهای تولید دانش مرتبط. برجسته ترین تأثیر آن در آینده نهفته است و بنابراین در مرحله ظهور هنوز هم تا حدودی نامشخص و مبهم است. "
فن آوری های نوظهور شامل فن آوری های متنوعی همچون فناوری آموزشی ، فناوری اطلاعات ، فناوری نانو ، بیوتکنولوژی ، علوم شناختی ، روانشناسی ، روباتیک و هوش مصنوعی است. [توجه 1]
زمینه های جدید فناوری ممکن است ناشی از همگرایی تکنولوژیکی سیستمهای مختلف در حال تحول به اهداف مشابه باشد. همگرایی قبلاً فن آوری های جداگانه مانند صدا (و ویژگی های تلفن) ، داده ها (و کاربردهای بهره وری) و فیلم را با هم جمع می کند به طوری که آنها منابع را به اشتراک می گذارند و با یکدیگر در تعامل هستند و باعث ایجاد کارآیی های جدید می شوند.
فن آوری های نوظهور آن نوآوری های فنی هستند که نشان دهنده تحولات مترقی در زمینه ای برای مزیت رقابتی است ؛ فن آوری های همگرا ، زمینه های مجزا را نشان می دهند که به نوعی به سمت اهداف ارتباطی و اهداف مشابه تر حرکت می کنند. با این حال ، نظر در مورد میزان تأثیر ، وضعیت و دوام اقتصادی چندین فناوری نوظهور و همگرا متفاوت است.
3 نمونه
3.1 هوش مصنوعی
3.2 چاپ سه بعدی
3.3 ژن درمانی
واکسنهای سرطان 3.4
3.6 فناوری نانو
3.7 رباتیک
3.8 سلول درمانی
3.9 فن آوری دفترچه توزیع شده
3.10 پیشرفت های پزشکی