ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
صنایع غذایی
در زمینه پردازش غذا ، یک پلاسمای غیر حرارتی (NTP) یا پلاسمای سرد به طور خاص یک درمان ضد میکروبی است که برای استفاده در میوه ها ، سبزیجات و محصولات گوشتی با سطح شکننده مورد بررسی قرار می گیرد. این غذاها یا به میزان کافی تمیز نشده اند و یا در غیر این صورت برای درمان با مواد شیمیایی ، گرما یا سایر ابزارهای معمول پردازش مواد غذایی نامناسب هستند. در حالی که کاربردهای پلاسمای غیر حرارتی در ابتدا بر ضدعفونی کننده میکروبیولوژیکی متمرکز بود ، برنامه های جدیدتر مانند غیر فعال سازی آنزیم ، اصلاح پروتئین و اتلاف آفت کش به طور فعال در حال تحقیق هستند. پلاسمای غیرحرمی همچنین شاهد افزایش استفاده در عقیم سازی دندانها و دستها ، در خشک کنهای دستی و همچنین در فیلترهای خود-ضد عفونی کننده است. پیکربندی خاصی از تخلیه پلاسما شامل یونیزاسیون هوا یا مخلوط گاز خاصی در داخل بسته بندی مهر و موم شده ، که به عنوان "پلاسمای سرد در بسته" نامیده می شود اخیراً توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
اصطلاح پلاسمای سرد اخیراً به عنوان توصیفی مناسب برای تشخیص یک اتمسفر ، در نزدیکی دمای اتاق تخلیه پلاسما از سایر پلاسما ، که در صدها یا هزاران درجه بالاتر از محیط کار می کند ، استفاده شده است (نگاه کنید به پلاسما (فیزیک) دما). در چارچوب فرآوری مواد غذایی ، اصطلاح "سرما" می تواند به طور بالقوه تصاویر گمراه کننده ای از نیازهای یخچال را به عنوان بخشی از درمان با پلاسما ایجاد کند. با این حال ، در عمل این سردرگمی مسئله ای نبوده است. "پلاسمای سرد" همچنین ممکن است به طور آزاد به گازهای یونیزه ضعیف اشاره داشته باشد (درجه یونیزاسیون <0.01 <).