Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص
Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

هاوکینگ درمقاله‌ی آخرش به دنبال اثبات جهان‌های موازی بوده است


  

شاید استیون هاوکینگ درگذشته باشد اما آخرین مقاله او از پتانسیل بالایی برای تحقیقات بیشتر در مورد یکی از مهیج ترین موضوعات قرن 21 برخوردار است.

بر اساس گزارش نشریه «ساندی تایمز» مقاله او با عنوان «خروجی ملایم از تورم ابدی» که ده روز پیش از مرگش منتشر شده بود، شامل جزئیاتی است که می توان برای کشف جهان موازی از آن بهره برد. این مقاله با بهره گیری از محاسبات پیشرفته ریاضی مدارکی را در مورد تئوری جهان های موازی ارائه می کند که در امتداد جهان ما وجود دارند.

براساس نظریه Hugh Everett، در جهان های موازی جنگ ها نتایج و پیامدهایی متفاوت از آنچه ما می دانیم داشته اند. موجوداتی که در این دنیا منقرض شده اند، تکامل یافته و اکنون در عوامل دیگری زندگی می کنند. از طرفی در جهان های دیگر، احتمال می رود که ما انسان ها نیز منقرض شده باشیم.


Thomas Hertog، که در نگارش این مقاله با هاوکینگ همکاری داشته، تاکید می کند که هدف آنها تبدیل ایده جهان های موازی به یک چارچوب علمی قابل آزمایش بوده است.

این دو عقیده دارند که با استفاده از کاوشگرهای مجهز به سنسورهای قدرتمند می توان تشعشعاتی که مبدا آنها به پیدایش جهان برمی گردد را شکار کرد و با بررسی این تشعشعات به شواهدی از وجود جهان های موازی پی برد.

ساندی تایمز مدعی شده که اگر این نظریه ثابت شده و پرده از وجود جهان های موازی برداشته شود، محققان آن سزاوار دریافت جایزه نوبل خواهند بود. هرچند اثبات این نظریه ممکن است سال ها به طول بینجامد و بعید است هاوکینگ حتی پس از مرگش به دریافت این جایزه نائل شود.

بسیاری از نظریات هاوکینگ به عنوان یک فیزیکدان نظریه پرداز از نظر علمی و محاسباتی دقیق است، اما اثبات آنها با استفاده از فناوری های کنونی اگر غیرممکن نباشد، بسیار دشوار است؛ این در حالی است که جایزه نوبل تنها به کسانی تعلق می گیرد که تئوری هایشان اثبات شده باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.