Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص
Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

کسب "جایزه بوکالتر کیهان‌شناسی 2019" توسط دو دانش آموخته‌ دانشگاه شریف

  



دانش آموختگان دانشگاه شریف با "پژواکی از مغاک: سیاهچاله فوق چرخان باقی مانده از دوتایی ستاره نوترونی رویداد GW۱۷۰۸۱۷" موفق به کسب جایزه بوکالتر ۲۰۱۹ شدند.

به گزارش ایسنا، جایزه بوکالتر هر سال به ایده‌های جدید و پیشرو در زمینه کیهان‌شناسی و گرانش‌ نظری و رصدی داده می‌شود ایده‌هایی که موفق به بازگشایی دریچه‌ی جدیدی برای فهم ما از انبساط تند شونده کیهان شود.

دکتر جاهد عابدی دانش آموخته‌ی دکترای دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و دکتر نیایش افشردی کیهان شناس و اخترفیزیکدان شهیر، دانش آموخته دوره کارشناسی دانشکده فیزیک دانشگاه شریف و دکتری دانشگاه پرینستون با مقاله خبرساز و مهم‌شان "پژواکی از مغاک: سیاهچاله فوق چرخان باقی مانده از دوتایی ستاره نوترونی رویداد GW۱۷۰۸۱۷" این جایزه را دریافت کردند.

هیات داوران جایزه معتبر بوکالتر پژوهش جاهد و نیایش که در مجله Journal of Cosmology and Astroparticle Physics به چاپ رسیده است را پژوهش جسورانه و قدمی نوآورانه در درک پدیده گرانش کوانتومی نامیده اند. ایده‌ای که امواج گرانشی ساطع از دو ستاره نوترونی چرخان می‌تواند اطلاعات جدیدی از درون سیاهچاله و گرانش کوانتومی به دست دهد.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، دکتر جاهد عابدی دانش‌آموخته دوره دکتری دانشگاه صنعتی شریف و محقق پاره‌وقت پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است که دوره پسادکتری خود را در موسسه امواج گرانشی (آلبرت اینشتین) ماکس پلانک و موسسه لایبنیتز در هانوفر آلمان می‌گذراند.

همچنین، دکتر نیایش افشردی کیهان شناس و اخترفیزیکدان شهیر، دانش‌آموخته دوره کارشناسی دانشکده فیزیک دانشگاه شریف و دکتری دانشگاه پرینستون است. وی هم‌اکنون استاد دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه واترلو و موسسه فیزیک نظری پریمیتر کانادا است.

پیش از این نیز این دو اختر فیزیکدان ایرانی با مقاله " پژواک هایی از مغاک: سیاه چاله ای با چرخش زیاد برای پسماند ادغام ستاره نوترونی" در سال ۲۰۱۸ موفق به کسب این جایزه شدند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.