Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص
Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

پلاسما و کاربردهای آن

پلاسما به عنوان حالت چهارم ماده شناخته می‌شود و مجموعه‌ای از رادیکال‌ها، یون‌ها و الکترون‎های تقریباً خنثی از نظر الکتریکی است که نسبت به میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی واکنش نشان می‌دهد. از مزایای استفاده از پلاسما در صنعت این است که سبب کاهش اثرات نامطلوب فعالیت‌های صنعتی بر محیط زیست می‌شود. انواع مختلفی از پلاسما وجود دارند که کاربردهای مختلفی در حوزه‎های متنوع صنعتی دارند؛ پلاسما امکان لحیم و خالص کردن فلزات، ذوب فلزات قراضه در کوره‎های آرک و ... را فراهم می‎کند. از سوی دیگر با استفاده از پلاسما امکان تمیز کردن یا فعال کردن سطح، عملیات نفوذ حرارتی نظیر نیتریداسیون یونی، لایه‌نشانی کندوپاشی لایه نازک، لایه‎نشانی شیمیایی از فاز بخار و اچ نیز وجود دارد.  

پلاسما می‌تواند در سنتز نانومواد و نانوابزارها استفاده شود؛ تکنیک‌های بر پایه پلاسما برای تولید انواع مختلفی از نانومواد مانند نانولوله‌های کربنی، نانوالیاف، گرافن، نانوالماس و انواع نانوذرات و نانوساختارهای فلزی، سیلیکونی، غیرآلی و نانومواد زیستی به کار می‌رود.

پزشکی پلاسما زمینه نوظهور دیگری است که از پلاسما در کاربردهای درمانی استفاده می‌کند؛ پلاسما می‌تواند بدون ایجاد آسیب حرارتی به بافت، در درمان سرطان نقش قابل توجهی داشته باشد.

همچنین فناوری پلاسما می‎تواند بدون تغییر در خواص توده الیاف و پلیمر، سبب بهبود خواص سطحی منسوجات شود که می‎توان به ایجاد خواص آب‌دوستی، افزایش قابلیت چسبندگی به سطح، بهبود خواص ضدالکتریسیته ساکن، کاربرد عوامل ضدمیکروبی، کندسوزکنندگی آتش و ... اشاره کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.