Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص
Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

ایجاد حس "دورنوردی" در مغز با استفاده از امواج لیزر

محققان "کالج دانشگاهی لندن" دنبال می‌کنند

ایجاد حس "دورنوردی" در مغز با استفاده از امواج لیزر!

ایجاد حس



محققان "کالج دانشگاهی لندن" در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند می‌توان مغز را با استفاده از پرتوهای لیزر طوری دستکاری کرد که به رقم تغییر مکان تصور کند در مکان قبلی قرار دارد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ایندیا تودی، محققان انگلیسی اخیرا آزمایشاتی را بر روی موش‌ها انجام داده‌اند تا درباره حافظه و نحوه کار مغز انسان اطلاعات بیشتری کسب کنند.

طبق مطالعه منتشر شده در مجله "Cell"، محققان دریافته‌اند که پرتوهای لیزر می‌توانند به سمت هیپوکامپ مغز فرستاده شوند. هیپوکامپ قسمتی از دستگاه لیمبیک مغز است که مرکز یادگیری است و انگیزه، احساسات، یادگیری و حافظه را تنظیم می‌کند.  

سلول‌های مغز با ورود حیوان یا انسان به یک محیط جدید فعال می‌شوند و آن مکان را در حافظه ذخیره می‌کنند. طی این مطالعه محققان تصمیم گرفتند موش‌ها را در یک مکان نگه دارند و به آنها آب قند بدهند.

آنها سپس موش‌ها را به مکانی دیگر بردند و از پرتوهای لیزر برای فعال سازی سلول‌های مغزی که مکان اول را ذخیره کرده بودند استفاده کردند. محققان دریافتند موش‌ها سعی کردند مجددا به دنبال آب قند بگردند گویی که در مکان اول قرار دارند.

دکتر"نیک رابینسون"(Nick Robinson) از کالج دانشگاهی لندن گفت: این نتایج نشان می‌دهد که موش‌ها برای هدایت رفتار خود از اطلاعات ارائه شده بوسیله فعالیت سلول مکانی استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر، سلول‌های مکانی به موش‌ها می‌گویند که در کجا قرار دارند و موش‌ها هنگام تصمیم گیری به سلول‌های مکانی خود گوش می‌دهند. این امر بینش جدیدی درباره نحوه ذخیره سازی خاطرات در مغز ارائه می‌دهد و همچنین به توسعه ابزارهای جدید برای دستکاری خاطرات در مغز که بر رفتار موجودات تاثیر می‌گذارد، کمک می‌کند.

سلول مکانی نوعی نورون هرمی درون هیپوکامپ است که با وارد شدن موجودات به مکانی خاص در محیط خود، که به عنوان میدان محل شناخته می‌شود، فعال می‌شود. به نظر می‌رسد سلول‌های مکانی به صورت جمعی یک بازنمایی از مکانی خاص در فضا را می‌سازند که به عنوان یک نقشه شناختی شناخته می‌شود. سلول‌های مکانی با انواع دیگر نورون‌ها در هیپوکامپ و مناطق اطراف کار می‌کنند تا این نوع پردازش مکانی را انجام دهند. آنها در حیوانات مختلفی از جمله جوندگان، خفاش‌ها، میمون‌ها و انسان‌ها یافت شده‌اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.