ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
توابع حس ویژه
عملکردهای پنج حس خاص عبارتند از:
چشم انداز. بینایی یا بینایی توانایی چشم (ها) در تمرکز و تشخیص تصاویر نور مرئی بر گیرنده های نوری در شبکیه چشم هر چشم است که باعث ایجاد تکانه های عصبی الکتریکی برای رنگ ها ، رنگ ها و روشنایی های مختلف می شود.
شنیدن شنیدن یا استماع حس ادراک صدا است.
چشیدن طعم به قابلیت تشخیص طعم موادی مانند غذا ، مواد معدنی خاص و سموم و غیره اطلاق می شود.
بو. بویایی یا بویایی حس دیگر "شیمیایی" است. مولکول های بو دارای ویژگی های مختلفی هستند و بنابراین گیرنده های خاص را کم و بیش به شدت تحریک می کنند. این ترکیب سیگنال های تحریکی از گیرنده های مختلف چیزی را تشکیل می دهد که ما آن را به عنوان بوی مولکول درک می کنیم.
دست زدن به. لمس یا حسی حسی ، که به آن تدبیر یا برداشت مکانیکی نیز گفته می شود ، برداشتی است که در نتیجه فعال شدن گیرنده های عصبی ، به طور کلی در پوست از جمله غده های مو ، بلکه در زبان ، گلو و مخاط ایجاد می شود.