Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص
Sepanta Laser Spadan

Sepanta Laser Spadan

شرکت سپنتا لیزر اسپادان سهامی خاص

پلاسما سرد

معرفی

ماده روی زمین بیشتر در سه مرحله مشخص (گاز ، مایع و جامد) وجود دارد اما وقتی جهان به عنوان حالت چهارم ماده در نظر گرفته شود که به وفور وجود دارد. بنابراین ، از پلاسما به عنوان چهارمین حالت ماده ، در کنار مواد جامد ، مایعات و گازها یاد می شود. اصطلاح "پلاسما" برای اولین بار توسط ایروینگ لانگمویر در سال 1928 برای تعریف این حالت چهارم ماده استفاده شد که این حالت بخشی یا کاملاً یونیزه شده گاز است و نوسانات پلاسما را در گاز یونیزه شده کشف کرده است.   تغییر فاز از جامد به مایع و بیشتر به گاز هنگامی اتفاق می افتد که ما انرژی ورودی را افزایش می دهیم به همین ترتیب افزایش انرژی ورودی فراتر از یک سطح مشخص در حالت گاز باعث یونیزاسیون مولکول ها می شود که حالت پلاسما را تولید می کند . d Agostino و همکاران  گزارش داده است که پلاسما را می توان در دمای پایین ، تخلیه درخشان غیر تعادلی یا در دمای بالا ، پلاسمای حرارتی تعادلی بدست آورد.

براساس خواص پلاسما ، از آن در زمینه های مختلفی مانند پارچه ، الکترونیک ، علوم زندگی ، بسته بندی و غیره استفاده می شود.  استفاده از فناوری پلاسما به عنوان ابزاری برای تمیز کردن سطح برای حذف مواد شیمیایی ضد عفونی کننده استفاده شده در دستگاه های پزشکی ساخته شده از پلاستیک های حساس به گرما بصورت تجاری پذیرفته شده است . در بخش پزشکی پزشکی از فناوری پلاسما برای عقیم سازی سرما و ابزار مصنوعی و همچنین بسیاری از مواد حرارتی حرارتی مورد استفاده در بخش فناوری زیست پزشکی به دلیل مزایای خاص آن استفاده می شود ، از جمله تأثیر متوسط ​​یا ناچیز آن بر روی مواد بستر و استفاده از ترکیبات غیر سمی . به طور معمول ، از روش های عقیم سازی مانند گرما ، محلول های شیمیایی برای ضد عفونی سطح میوه ها ، دانه ها و ادویه جات و غیره استفاده می شود که اغلب وقت گیر و مضر هستند و یا بقایای سمی دارند . ون دو وین و همکاران  گزارش داده است که تأثیر پلاسمای سرد بر روی اسپورهای باکتریایی بیش از روشهای معمول مانند گرما ، مواد شیمیایی و درمان با اشعه ماورا بنفش است. هدف از این بررسی ابتدا ارائه دانش اخیر در مورد تأثیر پلاسمای سرد بر غیرفعال سازی میکروبی و اصلاحات ساختاری مواد بسته بندی است زیرا بسیاری از بررسی ها در این زمینه منتشر شده است. ثانیاً ، تأثیر پلاسمای سرد بر روی آنزیمهای درون زا ، جوانه زنی بذر ، تغییرات نشاسته و محدودیت های کاربرد بالقوه آن در بخش مواد غذایی به عنوان یک فناوری نوین. یکی از چالش های مهم مرتبط با فناوری پلاسمای سرد ، اطمینان از غیرفعال شدن میکروبی بالا در عین حفظ کیفیت حسی است که ظاهر تازه را تضمین می کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.